EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Очаква се над 0.5 млн.руски туристи у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Очаква се над 0.5 млн.руски туристи у нас

mail15:10 | 05.06.2018прегледи 1551 коментарикоментари 0


Има нарастване на издадени визи за руснаци, отчетен е ръст от 9-10%, каза в тв интервю министърът на туризма Николина Ангелкова. За миналата година 559 000 руснаци са посетили страната ни. Това отрежда 5 място на Русия в топ 5 на пазарите, които са целеви за България, добави тя. Според Ангелкова има много потенциaл тази бройка да расте чрез поклонически туризъм, исторически, както и зимен туризъм.

Очаква се 2019 г. да бъде обявена за година на туризма на Русия в България и на България в Русия. Ангелкова подчерта, че идеята е подкрепена от руския президент Владимир Путин и от българския министър-председател Бойко Борисов. Тя определи това политическо послание като изключително важно и уточни, че за страната ни номинацията е за пръв път. По принцип Руската федерация всяка година обявява дестинация, предпочитана от руските туристи, за година на тази държава, разясни министърът.

По време на двустранните разговори, които Николина Ангелкова е имала в Москва, е било подчертано, че България остава сред първите пет предпочитани за почивка дестинации за руските туристи, а идеята е да се запази нивото им на това от миналата година, макар че в момента имало лек спад от 3-4 на сто заради "агресивната ценова политика на Турция".

Към момента има заявени много повече редовни самолетни линии за Варна и Бургас,отколкото чартъри, което дава основание да се смята, че посещаемостта ще се запази, коментира още Ангелкова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101