EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Очаква се добър зимен сезон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Очаква се добър зимен сезон

mail17:05 | 20.12.2022прегледи 516 коментарикоментари 0


Очакванията за зимния сезон 2022-2023 година на Министерството на туризма на този етап са оптимистични. Прогнозата е, че отново вътрешният пазар ще е водещ. Очакванията са, че ще продължи и възстановяването на входящия туризъм. Интерес имат пазарите от Великобритания, Румъния, Израел, Северна Македония и Гърция. Добър зимен сезон прогнозира и Константин Занков от Института за оценки и анализи в туризма.

Рекламна кампания на българския туризъм би създала по-позитивен имидж на страната ни, смята той. Най-силен е интересът към Банко сред българските курорти. След това се нареждат Боровец и Пампорово, посочи Занков. Реалистично е да очакваме увеличение на броя на туристите през тази зима, прогнозира той.

Все още няма добри практики за хибриден туристически продукт, отбеляза Занков. „Но хотелиерите са активни, създават атрактивни пакети и стимулират хората да правят ранни записвания“. Разходите в хотелиерството доста се вдигнаха, поясни той. „Увеличението в цената на едно организирано пътуване се покачва между 11 и 18%“.

Проблемът с кадрите в зимния сезон не  е толкова осезаем, колкото през летния, отчете още експертът.

Наличието на снеговалежи вече не е предпоставка за успешен зимен сезон, напомни той. „Има съоръжения за изкуствен сняг. Повечето хотели вече предлагат също балнео и спа услуги, както и винени дегустации“.

Българите анализират добре пазара, обясни Занков. „Най-голям интерес проявяват към балнео и спа хотелите, след това към ски и сноуборд ваканциите. Те резервират от по-рано за Нова година. След празника обаче има доста по-атрактивни ценови предложения."/ източник:БНР


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg