EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОЦК-Кърджали: Рискът от несъстоятелност остава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОЦК-Кърджали: Рискът от несъстоятелност остава

mail11:00 | 11.05.2012прегледи 577 коментарикоментари 0


До края на следващата седмица може да има положителна развръзка с казуса в оловно - цинковия комбинат в Кърджали, заяви икономическият министър Делян Добрев, съобщи Дарик. По думите му опасността от несъстоятелност на комбината е много голяма, а все още предложените условия от полския инвеститор, който иска да наеме комбината, не удовлетворяват кредиторите. Въпреки това Добрев се надява на добра развръзка. По думите на министъра темата с ОЦК е тежка, но се работи по въпроса. „Има голяма опасност от несъстоятелност, надяваме се да не стигнем до там. Аз самият съм оптимист", каза министърът.
Добрев обясни, че полският инвеститор предлага да ползва компанията под наем, без да плаща главници или лихви от кредитите за една година, с което банките не са съгласни.
Министърът увери, че има и други опции и в момента се работи по тях. Добрев изрази надежда в края на следващата седмица да има положителна развръзка.
Палатков лагер в центъра на Кърджали издигат металурзите от Оловно-цинковия комбинат. Днес е четвъртият ден от поредните протести, в който работниците отново ще блокират за час едно от възловите кръстовища в града. Паралелно с това започва и подписка в подкрепа на металурзите. Акцията ще се проведе пред палатковия лагер, където през целия ден ще има представители на металурзите. Синдикатите се надяват кампанията да привлече местните хора и те да се включат активно в нея. Освен в своя подкрепа, металурзите ще събират и подписи с искане за нов закон, който да гарантира на всеки български гражданин конституционното право на труд и достойно заплащане. До края на идната седмица се очаква окончателно решение за съдбата на Оловно-цинковия комбинат. Това съобщиха от КНСБ, предприятието, съобщиха от КНСБ, позовавайки се на икономическия министър Делян Добрев. Според последната информация на синдикатите, преговори се водят с банките-кредитори за опрощаване на част от задълженията на завода.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044