EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Охранителни фирми не изплащат заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Охранителни фирми не изплащат заплати

mail15:07 | 26.10.2009прегледи 1675 коментарикоментари 0


Охранителните фирми масово крият заплати и служителите им не получават трудовите си  възнаграждения с месеци, пише днес в. Марица. Почти няма подобна компания, от която да не са се жалвали при нас. Това заяви шефът на Инспекцията по труда Иван Богданов.  Нарушенията в този бранш са вече тенденция, въпреки че възнагражденията да не са високи. Наемат се най-вече пенсионирани военни. Обектите обикновено се спазаряват за по-ниска от реалната цена и по този начин дефицитът е заложен още в началото, коментира той.
Три охранителни фирми са платили заплати на работниците си след предписание от Инспекцията по труда през септември, сочи справката. Това са столичните "Трезор-3М ЕООД ", "ВМ Секюрити" и "Викинг Николов", които имат договори за охрана на територията на Хасковска област и наемат лица от региона.
Ако ултиматумът от контролните органи не бъде изпълнен, на фирмите нарушителки се съставят актове. Четирима работодатели са "изгорели" през миналия месец по този показател. Учудващото е, че въпреки че имат право да поискат еднократно удължение на срока за изплащане на заплатите, никоя от тези четири фирми не се е възползвала от това, добави Богданов. В един от случаите шефката е предпочела да си плати глобата от 10 хил. лв., но да не даде нито лев на вече бившата си служителка, като се е аргументирала с лични мотиви. Куриозното е, че задължението на бизнесдамата възлиза едва на 500 лв. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150