EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отчуждение на имоти за жп л. "Пловдив – Свиленград"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отчуждение на имоти за жп л. "Пловдив – Свиленград"

mail15:30 | 09.05.2012прегледи 501 коментарикоментари 0


Правителството отчужди имоти и части от имоти – частна собственост, за държавна нужда за реконструкцията и електрификацията на жп линията Пловдив – Свиленград и за оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч. Решението е свързано с реализирането на фаза 2 от проекта: Първомай – Свиленград, съобщиха от правителствената информационна служба.
Имотите се намират в землището на селата Скобелево и Ябълково, община Димитровград, с. Нова надежда, община Хасково, и гр. Харманли. Финансирането на процедурата по отчуждаване на имотите се осигурява от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
На днешното заседание правителството допълни решение №329 от 25 април 2012 г. за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост за държавна нужда за изграждане на АМ „Струма”, ЛОТ 4, изместване на жп линията Сандански – Кулата и реконструкция на напоителни полета в обхвата на новопроектираната ж.п линия на територията на област Благоевград.
С днешното решение се добавят имоти – частна собственост, намиращи се в землищата на селата Ново Делчево и Левуново, община Сандански. Финансирането на процедурата по отчуждаване на имотите се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура”. Решенията може да бъдат обжалвани в 14-дневен срок от обнародването им в „Държавен вестник”.
 


Тагове: жп линия, имоти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159