EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отчуждавания заради жп линия София - Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отчуждавания заради жп линия София - Пловдив

mail16:15 | 11.01.2024прегледи 461 коментарикоментари 0


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, на основание чл. 34 а, ал. 3 от Закона за държавната собственост, обяви, че е започнала процедура по отчуждаване на имоти - частна собственост, за държавна нужда за изграждане на Обект "Железопътна линия София - Пловдив", участък Ихтиман от проекта: "Модернизация на железопътната линия София – Пловдив на ж.п. участъци София - Елин Пелин и Елин Пелин - Септември", в урбанизираната територия на община Костенец. Обявлението е публикувано на интернет страницата на ведомството.

Обектът е част от железопътната магистрала "Калотина - запад" (държавна граница със Сърбия) - София - Пловдив - Димитровград - Свиленград (държавни граници с Гърция и Турция), представляваща национален обект.

Финансирането на процедурата по отчуждаване на имотите се осигуряват от Национална компания "Железопътна инфраструктура" чрез Договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

С решение на Министерския съвет от 28 декември миналата година се отчуждават имоти - частна собственост в градовете Момин проход и Костенец, необходими за изграждане на обект "Железопътна линия София - Пловдив".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg