EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отстъпки за 88 лекарства за онко заболявания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отстъпки за 88 лекарства за онко заболявания

mail09:00 | 10.06.2013прегледи 365 коментарикоментари 0


Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) договори отстъпки от цените на 88 лекарствени продукта за болнично лечение в областта на онкологията с притежателите на разрешение за употреба на тези медикаменти. Това съобщи пресцентърът на касата. Това са противотуморни лекарствени продукти, които се прилагат при клиничните процедури за "Системно лекарствено лечение при злокачествени заболявания" и „Диспансерно наблюдение при злокачествени заболявания“, както и при 10 клинични пътеки.
НЗОК е договорила с 30 фирми, участвали в процедурата, отстъпки в цените на лекарствата в размер от 0,3% до 77%.
За 14 медикамента отстъпките са от 40% до 77%, за 44 лекарства – до 5%.

Договарянето се извърши по „Методика за договаряне на отстъпки от стойността за лекарствените продукти, предназначени за лечение на злокачествени заболявания в условията на болнична медицинска помощ и заплащани от НЗОК извън стойността на съответните клинични пътеки/процедури“, която е утвърдена от Надзорния съвет на НЗОК.
Покана за участие в договарянето беше изпратена до 70 фирми, притежатели на разрешение за употреба на 350 лекарствени продукта. При действащата нормативна уредба НЗОК не разполага с механизъм, чрез който да задължи фирмите да предлагат отстъпки от стойността на медикаментите.
Процесът по договаряне на отстъпки не е ограничен с краен срок и притежателите на разрешения за употреба на лекарствени продукти могат да предлагат такива по всяко време. НЗОК гарантира, че всяко новопостъпило предложение ще бъде разгледано максимално бързо.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg