EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Отпада точковата система за пенсиониране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отпада точковата система за пенсиониране

mail17:00 | 18.11.2010прегледи 2002 коментарикоментари 1


Отпадането от следващата година на точковата система за пенсионирането няма да ощети никого, каза в кулоарите на парламента министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, след като в пленарната зала на първо четене бяха приети промените в Кодекса за социално осигуряване /КСО/.
При дебата от левицата и от ДПС разкритикуваха отпадането на тази система. Драгомир Стойнев от "Коалиция за България" заяви, че заради промяната над 10 хил. души през идната година ще имат проблеми с пенсионирането, а Хасан Адемов от ДПС призова хората да се пенсионират още през тази година.
Нека да не плашат хората, коментира в кулоарите Младенов в отговор на изказванията на опозицията. Според министъра с подобни твърдения левицата и ДПС създават хаос.
В отговор на критиките, че непопулярните промени се оставят след изборите, Младенов каза пред журналистите, че една реформа се прави за години напред и плавно. Стартът на реформата е от следващата година, когато с промените в бюджета за ДОО се намалява дефицитът със 669 млн. лева, а осигурителният стаж и възрастта бавно ще нарастват от 2012 г. до 2026 година. Младенов отново отбеляза, че "промените в КСО са взети при консенсус след цяла година дискутиране".

 


 
Коментари
 
elizabet9 - 02-12-2010 г. 07:44:29

sigornost doverie tarpenie

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg