EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Отново хипи ваканция в Пакистан?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново хипи ваканция в Пакистан?

mail18:01 | 30.01.2019прегледи 1541 коментарикоментари 0


Пакистан обяви, че либерализира визовия си режим за гражданите на 175 страни, за да съживи някога процъфтяващия си туристически сектор, съсипан от насилието на ислямистките бойци, продължило години, предаде ДПА.

Гражданите от над 50 държави, включително САЩ и Великобритания, ще могат вече да получават виза при пристигането си в страната, съобщи днес министърката за координацията между провинциите Фахмида Мирза.

Гражданите на 175 държави могат да получат онлайн или електронна виза, опция, която преди Пакистан не предлагаше, каза Мирза.

Притежаваме едни от най-добрите туристически места в света, планини, върхове като К2, долини и пустини, каза министърката на пресконференция, като допълни, че целта е да бъдат привлечени чуждестранни туристи.

В Пакистан се намират редица върхове, популярни сред алпинистите, като втория по височина в света К2. Страната разполага със стотици километри крайбрежие в южната си част и невероятни пустини.

Пакистан някога посрещаше хипита, алпинисти, търсачи на приключения, интересуващите от рафтинг и туристи от цял свят.

Нещата обаче се промениха, след като международните сили започнаха кампанията си в съседен Афганистан за залавянето на бойци от Ал Каида след терористичните нападения в САЩ през 2001 година.

Сега пакистанските сили за сигурност успяха да отблъснат ислямистките бойци при няколко офанзиви след 2014 година. 

Снимка: Pixabay.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg