EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отново туристи в Дубай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново туристи в Дубай

mail07:40 | 24.06.2020прегледи 588 коментарикоментари 0


Туристите ще могат да посещават Дубай от 7 юли, съобщи медийният център на емирството след три месеца на изолация за предотвратяване на разпространяването на епидемията от Covid-19, предаде Франс прес. В съобщението се съдържа списък на протоколите, на които трябва да се подчинят пристигащите. Туристите трябва да представят отрицателен тест за новия коронавирус от преди най-малко 96 часа и да се подложат на тест на летището на Дубай, като лицата, показали положителен тест, ще трябва да спазват 14-дневна карантина. Посетителите също така трябва да имат международна медицинска застраховка, да качат на телефона си мобилно приложение, с което да комуникират информация, отнасяща се до тях, и да попълнят декларация за здравословно състояние. 

Властите в Саудитска Арабия обявиха планове да създадат фонд за развитие на туризма с първоначален капитал от 4 милиарда долара, съобщи новинарският портал „Араби 21“, цитиран от ТАСС. От саудитското министерството на туризма уточниха, че фондът ще пусне инвестиционни инструменти - дългови книжа и акции - за развитие на туристическия сектор в страната в сътрудничество с частни банки и инвестиционни компании.

През 2017 г. Саудитска Арабия обяви стратегическа програма за развитие на кралството „Визия 2030“, която има за цел постепенно да намали зависимостта от износа на петрол. Сред приоритетните области е развитието на туризма, припомня ТАСС. Междувременно Саудитска Арабия отмени полицейския час, въведен заради коронавируса в цялата страна на 23 март и възобновява всички икономически и търговски дейности.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg