EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Отново се търсят имоти над 600 хил.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново се търсят имоти над 600 хил.евро

mail15:10 | 23.05.2017прегледи 900 коментарикоментари 0


Пазарът на лукс имоти отбелязва рекордно търсене заради резкия ръст в сегмента от 15% спрямо 2015 г. (според данни на НСИ), оскъдното предлагане на пазара и най-ниските лихви по ипотечни кредити за последните 28 години (според данни на БНБ). Завръщат се купувачите на жилища над 600 000 евро, както и тези, които придобиват имот с цел инвестиция. Клиентите проявяват и интерес към втори дом на морето на българското Черноморие и в Гърция, коментират експерти в бранша.
Традиционно висок е интересът към жилища в района на Докторска градина, центъра на София, южните части на столицата и кварталите „Лозенец“, „Иван Вазов“, „Изток“ и „Изгрев“. Завръща се търсенето в района на бул. „България“. А интересът към къщи е най-голям в района на Витошка яка, където веднъж излязъл на пазара, един имот се реализира много бързо.

Пазарът на луксозни имоти в България и по света се изправя пред интересни предизвикателства. Основното сред тях е т.нар. милениум поколение – младите хора над 30 години, които вече са натрупали парични средства от работа в бързо развиващи се сфери като информационни технологии, банков и финансов сектор, инвестиции и стартъпи. Това заяви Весела Илиева, изпълнителен директор на консултантската компания за недвижими имоти от най-висок клас Unique Estates по време на годишната конференция „Инвестиции и строителство на жилищни сгради“.
Основният сблъсък на пазара на луксозни имоти произтича от недостига на модерни жилища с големи, отворени, функционално разпределени пространства и съвременно обзавеждане, за сметка на класически имоти с масивна мебелировка и много стаи. Младите модерни хора търсят технологии и смарт системи за управление на жилището, каквито липсват в луксозните имоти, предпочитани от богатите хора на 60+ години, които са основни собственици във високия сегмент. Съвременните клиенти искат да имат мобилен достъп до системите за отопление, осветление, вентилация и сигурност в своя дом и да ги управляват дистанционно.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg