EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отново се плаща на ЧЕЗ месец за месец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново се плаща на ЧЕЗ месец за месец

mail17:08 | 02.11.2009прегледи 449 коментарикоментари 0


Върховния административен съд (ВАС)  реши за окончателно едномесечно отчитане на ЧЕЗ. Петчленният състав на ВАС потвърди решението на тричленен състав на съда от 11 юни, когато бе отхвърлена жалбата на ЧЕЗ Електро България АД срещу решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. От  ДКЕВР преустановиха експерименталното въвеждане на тримесечното отчитане на употребената електрическа енергия от абонатите на дружеството.
Преустановяването на тримесечното отчитане и преминаването отново към месечно отчитане на потреблението има за цел да осигури баланс между интересите на енергийните предприятия и тези на потребителите, отбелязват от ВАС. В интерес на
потребителите е да заплащат действително потребеното от тях количество енергия, а това може да бъде осъществено, само ако периодът на отчитане съвпада с периода на плащане, добавят от съда.
 Съдът е счел, че в общите условия на договорите за използване на електроразпределителните мрежи не се съдържа правило за отчитане на потреблението на електрическа енергия за период от три месеца. Този начин на отчитане е посочен като бъдеща възможност, поради което обосновано ДКЕВР е приела, че
става въпрос за експеримент.
 Отчитането на три месеца, при което се заплащат не реални, а прогнозни цени, може да се извършва по изключение, с изричното съгласие на потребителя, а не като общо правило за всички потребители, добавят от ВАС.
 




 


Тагове: Чез, плащане
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg