EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отново проблем с влакове на Eurostar

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново проблем с влакове на Eurostar

mail16:45 | 22.02.2010прегледи 1179 коментарикоментари 0


Влаковете Eurostar, които свързват Лондон и Париж, закъсняват днес, предаде Франс прес, като се позова на едноименната железопътна компания.
Причината е същият технически проблем, който доведе до аварийното спиране снощи на влак със 750 пътници. Eurostar взимат днес разстоянието между Лондон и Париж средно с един час повече от обичайните 2 часа и 20 минути.
Влакът на компанията спря снощи точно преди Ашфорд, Южна Англия, и хората чакали час и половина да бъдат превозени с друга железопътна композиция. "Евростар" обясни инцидента с "голям технически проблем", но не даде подробности.
Влакове на компанията, която управлява скоростните връзки между Лондон, Париж и Брюксел аварираха на няколко пъти през последните месеци при тежки зимни условия в тунела под Ламанша.
В публикуван наскоро независим доклад се твърди, че проблемите се дължат на лошото поддържане на влаковете, което не им позволява да се адаптират към температурните колебания във и извън тунела.
В дните 18 и 20 декември технически проблем остави часове наред приблизително 2 000 души, блокирани в тунела под Ламанша.
Хиляди други пътници бяха засегнати от последвалите закъснения на влакове на компания през следващите дни.
Независимо от това, през януари тази година от компанията отчетоха ръст на продажбите на билети и на броя на пътуващите за цялата 2009 г.

 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167