EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отново за бонусите в Агенцията по вписванията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново за бонусите в Агенцията по вписванията

mail16:10 | 28.02.2012прегледи 532 коментарикоментари 0


Месечно в Агенцията по вписванията се раздават 166 хил. лв. В последните два месеца на годината се раздават 199 хил. лв. Това са бонуси за всички 600 служители. Това каза на пресконференция Виолета Николова, която беше уволнена от поста директор на агенцията заради получените от нея бонуси, информира БНР.

До юни бонусите са давани с подпис на министъра, а от юни до декември те са раздавани само с подписа на Виолета Николова. Според нея, нормативната уредба й е разрешавала сама да си подписва бонусите. Тя твърди, че не е трябвало да съгласува това с правосъдния министър. За нейния личен бонус Николова конкретизира, че 25 хил. лв. са подписани от министъра на правосъдието., а останалата сума – от 48 хил. лв., е подписана от самата нея.

Николова определи раздаването на бонуси като антикорупционна мярка, защото по думите й това е една много важна администрация, която носи много приходи на държавата.

“Явно за обществото е неприемливо да се изплаща допълнително материално стимулиране. От друга страна, трябва да има стимули за коректните и съвестни служители. Очевидно е назряла необходимостта да се изработят прозрачни и ясни правила за допълнително материално стимулиране, за които обществото предварително да е информирано и да ги приема. Тук е ролята на законодателя, а именно Народното събрание да приеме закони с ясни правила, които са обществено приемливи, за да не се получава така, че спазвайки закона и правилата, да се окаже, че това е морално укоримо и обществено неприемливо. Когато аз съм подписвала заповеди за допълнително материално стимулиране, съм изхождала от позицията, че Агенцията по вписванията по време на моето управление е внасяла 70 милиона лева в бюджета”, подчерта Николова и добави, че наред с НАП и Агенция Митници е в първата тройка на приходните администрации.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg