EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Отново директни полети Скопие - Атина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново директни полети Скопие - Атина

mail12:32 | 01.11.2018прегледи 567 коментарикоментари 0


След десетгодишна пауза Скопие и Атина днес възстановяват директната самолетна линия помежду си и на борда на самолета, изпълняващ първия полет, ще бъдат македонският вицепремиер Буяр Османи и вторият външен министър на Гърция Йоргос Катругалос, съобщи скопският интернет портал "Фокус", предаде БТА.

Директни полети между Скопие и Атина имаше между 2003 и 2007 г., но те бяха прекратени, когато предишното македонско правителство нарече летището в Скопие "Александър Велики", което разсърди Атина.

През февруари тази година в рамките на решаването на дългогодишния спор за името на Република Македония правителството на Зоран Заев се ангажира да преименува летището, което вече се нарича Международно летище Скопие.

От днес гръцката авиокомпания Ейджън ерлайнс ще лети по линията Атина-Скопие два пъти седмично.

Първият полет след 10-годишната пауза е предвиден за тази вечер в 18.55 часа.

Със среща с втория министър на външните работи на Гърция Йоргос Катрунгалос ще започне работното посещение в Атина на македонския вицепремиер Буяр Османи, който след това ще се върне в Скопие с първия полет от гръцката до македонската столица, възобновен след пауза от над 10 години, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Катрунгалос и Османи ще се срещнат в Атина в 16 часа в гръцкото външно министерство, след което заедно ще се отправят към летище "Елефтериос Венизелос".

Двамата ще обсъдят двустранните отношения, договора от Преспа и задълженията, произтичащи от него за двете страни. Ще бъдат обсъдени и всички останали въпроси от общ интерес, като мерките за изграждане на доверие, развитието на отношенията между двете страни, подкрепата от Гърция за европейската интеграция на Република Македония и др., съобщават от кабинета на Османи.

От днес гръцката авиокомпания "Иджиън еърлайнс" (Aegean Airlines) започва редовни полети два пъти седмично от Атина за Скопие и обратно.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg