EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отмениха принудителното пенсиониране във Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отмениха принудителното пенсиониране във Великобритания

mail15:10 | 13.01.2011прегледи 617 коментарикоментари 0


Британското правителство обяви днес, че работодателите вече няма да имат правото да принуждават служителите си да се пенсионират на 65-годишна възраст, освен ако могат да оправдаят тази политика, предаде Асошиейтед прес.
Министерството на бизнеса, иновациите и професионалното обучение съобщи, че новата политика ще влезе в сила на 1 октомври. Работниците на възраст над 65 години ще продължат да бъдат обект на същите процедури по уволнение, както и останалите служители, ако не се справят задоволително.
"Възрастта за пенсиониране би трябвало да бъде избор, а не задължение. Хората заслужават свободата да работят толкова дълго, колкото искат, и толкова, колкото могат", заяви държавният секретар по професионалните отношения Едуард Дейви, цитиран от Франс прес.
"По-възрастните служители могат да играят много важна роля на работното си място и е крайно време да прекратим тази отколешна форма на възрастова дискриминация", допълни той.
Досега работодателите можеха да принуждават служителите да се пенсионират, когато навършат 65 години, независимо от справянето им с работата.
Правителството също така ще вдигне пенсионната възраст от 65 на 66 година през 2020 година.
Целта на мерките е отчасти да облекчат натиска върху пенсионните системи при голяма продължителност на живота, отбелязва АП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159