EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отменени полети и летищни стачки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отменени полети и летищни стачки

mail15:00 | 09.02.2012прегледи 451 коментарикоментари 0


Няколко полета на френската авиокомпания Air France бяха отменени в последната минута на парижкото летище Роаси-Шарл де Гол през четвъртия ден от стачката във въздушния транспорт срещу затягането на условията за стачкуване в сектора, предаде AFP.
Бяха отменени 18 полета, главно на къси и средни разстояния, както и един полет до Сао Пауло. На другото парижко летище, Орли, нямаше анулирани в последната минута полети тази сутрин.Air France предвижда да осигури днес, както вчера, 65
% от полетите на далечни разстояния и 75 на сто от късите и средни разстояния -включително с филиалите си Regional и Brit Air.
Въпреки стотиците превантивно отменени полети, авиокомпанията беше принудена днес да отмени десетки полети в последната минута: 5 на сто от полетите на къси и средни разстояния и три до далечни дестинации (Дубай, Осака и Гуанчжоу).
Предизвестие за стачка бяха направени от всички синдикати - на пилотите, стюардите и стюардесите, наземния персонал и обслужващия персонал. Най голяма бе мобилизацията при пилотите от Air France. За утре е насрочена среща в министерството на транспорта. Оспорваният от синдикатите закон предстои да бъде обсъден на15 февруари в Сената. Текстът предвижда регулиране на правото на стачки във въздушния транспорт с въвеждане на задължението стачкуващите да заявяват 48 часа предварително намерението си да спрат работа, за да се осигури т. нар. минимално обслужване, както в жп транспорта и метрото.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg