EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Блокирани летища във Франция и Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Блокирани летища във Франция и Великобритания

mail12:00 | 06.02.2012прегледи 317 коментарикоментари 0


Въздушният трафик във Франция може да бъде нарушен от днес о четвъртък заради стачка на служителите във въздушния транспорт, включително на влиятелния синдикат на пилотите, предаде AFP. Вчера парижките летища посъветваха пътниците да потърсят информация в авиокомпаниите дали полетите им ще се изпълняват в четирите дни на стачката. Синдикатите протестират срещу законопроект, приет през януари от Националното събрание - долната камара на парламента, който предстои да бъде обсъждан в Сената на 15 февруари. Той предвижда при стачка във въздушния транспорт всеки участник в нея да уведомява 48 часа предварително, че ще стачкува, за да се осигури обслужване на полетите с наличния персонал. Такъв модел е въведен в железопътния транспорт и метрото от 2007 г. и е наричан "минимално обслужване". Според синдикатите ако бъде приет законопроектът за въздушния транспорт, фактически ще бъде ограничено правото на стачка, посочва AFP. Ръководството на Air France смята, че ще може да осигури изпълнение на около 85% от далечните полети и 80% от вътрешните и европейските полети.
Главното лондонско летище Хийтроу анулира около половината от предвидените за вчера 1300 полети заради снега и минусовите температури, които засегнаха по-голямата част на Англия, предаде Reuters. Управлението на британските летища (BAA), собственикът на Хийтроу, заяви в декларация, че всички писти, стоянки на таксита и стендове са почистени от снега и летището постепенно се връща към нормален режим на работа, но затрудненията в превозването на пътниците ще продължат. Британският национален авиопревозвач "Бритиш Еъруейз" от своя страна обеща да комбинира графика си така, че пасажерите да могат да се прехвърлят от един полет на друг и в крайна сметка да пристигнат на желаната дестинация. За последните 24 часа във Великобритания се натрупа десетсантиметрова снежна покривка. През нощта температурите паднаха до минус 12,4 градуса по Целзий в Оксфордшър, Южна
Англия. BAA посочи, че няма да прави радикални промени в графика на полетите на Хийтроу за утрешния ден. "Прогнозата е за спиране на снеговалежа днес, но след 18 часа по Гринуич метеоролозите предвиждат мъгла и температура под нулата," добави операторът. Другото голямо лондонско летище - Гатуик, обяви, че ще работи нормално, но предупреди за възможни закъснения на полетите. Летище Станстед предвижда нормален трафик днес след кратко затваряне на пистата вчера поради снега. Бирмингам, главното летище в Централна Англия, беше принудено да затвори пистите си.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg