EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отличие за "СОК "Камчия" ЕАД-Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отличие за "СОК "Камчия" ЕАД-Бургас

mail16:30 | 14.08.2012прегледи 676 коментарикоментари 0


Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов връчи сертификат за инвестиция клас "А" на "СОК "Камчия" ЕАД-Бургас, съобщи МИЕТ. Документът се издава за инвестиционния проект "Изграждане на детски оздравителен лагер "Черноморски" и амфитеатър" в курортно селище Камчия на стойност 35.5 млн. лв.

Впечатлен съм от мащабите на проекта и успешния ход на цялостната инвестиционна програма на дружеството. Вярвам, че децата, които гостуват тук, ще популяризират най-добре България като целогодишна туристическа дестинация, каза зам.-министър Маринов.
Сертификатът бе получен от изпълнителния директор на дружеството Станка Шопова. На церемонията присъства и кметът на община Аврен Емануил Манолов, на чиято територия е комплексът и която е с високо ниво на безработица.
"СОК "Камчия" изпълнява инвестиционна програма на Правителството на гр. Москва на обща стойност над 200 млн. лв. До момента са осъществени два проекта в комплекс "Камчия" със сертификати по Закона за насърчаване на инвестициите - от 2007 и 2009 г. Те са на обща стойност 111 млн. лв. Първият е за изграждане на санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" за 72 млн. лв., а вторият – за лечебно–диагностичен, балнеологичен и образователен център на стойност 39 млн. лв.
Детският лагер по новия проект ще включва медицински кабинети, зали за игри и танци, тренировъчна зала, сауна, музикален салон, кино- и концертна зала, изложбена зала, читалня, видеотека, интернет клуб. Летният амфитеатър за близо 2000 места ще се използва за обучение, културни и спортни прояви. Ще бъдат разкрити 376 нови работни места, като общият брой на заетите в комплекса през 2014 г. ще достигне 769 души. Проектът ще се финансира изцяло от собствени средства за 2 години.
"СОК "Камчия" е учредено през 2003 г. като дружество със специална инвестиционна цел за изграждане и управление на санаторно-оздравителен комплекс (СОК) за деца и младежи със здравни, образователни, културни и възстановително-рехабилитационни функции чрез отдих и туризъм. През 2004 г. е придобито от сегашния едноличен собственик на капитала - Правителството на гр. Москва.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg