EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Откъде се информираме при трус?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Откъде се информираме при трус?

mail10:30 | 06.06.2012прегледи 431 коментарикоментари 0


Всеки десети българин не знае откъде да се информира в случай на земетресение, показват данни от национално представително проучване на НЦИОМ. Голям процент от хората са признали, че не знаят към коя институция да се обърнат в случай на земетресение. 26% са отговорили, че не са на ясно къде да звънят за информация.
22% от анкетираните казват, че местната власт е първата, за която хората се сещат в случай на земетресение. На нея разчитат най-възрастните, нискообразованите, представителите на етническите малцинства, бедните хора и жителите на малките градове и села. Останалите хора се обаждат на тел. 112 или на Пожарната. 11% твърдят, че им идва на ум да търсят МВР.
При проучването става ясно още, че най-масовата реакция на хората при земетресение е да излязат извън сградата - 58%. 40% биха избрали безопасно място в жилището си, а само 9% от участвалите в изследването казват, че не знаят какво да правят в подобна ситуация. Анкетираните от НЦИОМ са посочили, че при земетресение телевизиите са източник номер едно за информация, твърдят го 46%, 26% посочват радиостанциите и 14% се информират от интернет./БНТ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg