EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Откровенията на директора на Royal Bank of Scotland

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Откровенията на директора на Royal Bank of Scotland

mail13:15 | 13.01.2010прегледи 1014 коментарикоментари 0


Изпълнителният директор на Royal Bank of Scotland Стивън Хестър призна, че дори неговите родители смятат, че е получил прекалено голяма заплата и подчерта, че бонусният му пакет в момента няма особена стойност, тъй като акциите на банката не се повишават, съобщава електронното издание Guardian.
Много от банкерите получиха допълнителните си възнаграждения под формата на акции. Годишната заплата на Хестър възлиза на 1,4 милиона евро, но чрез премии паричното му възнаграждение надхвърля в момента 11 милиона евро. По този повод той трябва да отговаря пред специално избраната парламентарна комисия.
Стивън Хестър отговори утвърдително на въпроса на комисията дали е наясно защо правителството е наложило ограничение на изплащането на бонусите в контролираните от държавата банки. Хестър подчерта, че все още не знае какъв ще е размерът на бонусите, които ще бъдат разделение между 22 000 инвестиционни банкери.Изглежда малкото високо платени банкери ще избегнат ограничението, което банката е поела - да не изплаща бонуси на никой с възнаграждение над £39 000.
Държавната хазна се сдоби с право да наложи вето върху премиите на банката съгласно условията за застраховане на £ 282 млрд. от проблемните заеми чрез схема за защита на активите (APS).
Въпреки, че не коментира директно наложените правителствени мерки за 50% данък върху изплащаните бонуси, заяви, че Лондонското City едва ли ще страда от мощен отлив на персонал заради това.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg