EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Открито е ново газово находище до Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Открито е ново газово находище до Виена

mail07:30 | 01.08.2023прегледи 667 коментарикоментари 0


Австрийският петролен, газов и химически концерн OMV е открил ново газово находище, най-голямото за последните 40 години, се посочва в съобщение до медиите.

След петмесечни пробни сондажи на дълбочина до 5000 метра в района на Витау, населено място на двадесет километра от Виена, специалистите са стигнали до газово находище, което по предварителни данни има ресурс от около 48 тераватчаса, което  се равнява на 28 милиона барела петролен еквивалент. След пълното разработване на новото находище OMV очаква производството на газ в Австрия да се увеличи с 50 процента.

В момента концернът преценява различни възможности за по-нататъшно проучване на находището, както и за ускореното му разработване и свързване с експлоатираната от OMV газова централа в Адерклаа, село край Виена, която се намира на 10 км от новото находище.

По думите на Алфред Щерн, председател на съвета на директорите и генерален директор на OMV, новото находище е принос за газовата диверсификация, която е стратегическа цел на концерна и увеличава местния добив на газ.

За първото полугодие на тази година оборотът на концерна се е понижил с 35 процента и възлиза на 19,9 милиарда евро, коригираният оперативен резултат (CCS) е намалял с 41 процента до 3,3 милиарда евро. Нетната печалба е спаднала с 69 процента до около 770 млн. евро.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg