EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Откриват три нови процедури по ОПАК до края на 2009 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Откриват три нови процедури по ОПАК до края на 2009 г.

mail15:21 | 21.10.2009прегледи 858 коментарикоментари 0


Три нови процедури по оперативна програма „Административен капацитет” ” (ОПАК) ще бъдат открити до края на годината, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. От стартирането на програмата досега са отворени общо 26 процедури. Одобрените проекти за финансиране са 260, а сключените договори са за близо 140 млн. лв. Реално изплатените средства са над 62,6 млн. лв.
Шестото официално заседание на Комитета за наблюдение на ОПАК прие промени в програмата, свързани с промяната в структурата на Министерския съвет. Засега не съществува необходимост от преразглеждане на приоритетите на оперативната програма.
Комитетът одобри и три нови процедури, които Управляващият орган ще открие до края на годината. Това са „Модерно управление на човешките ресурси в държавната администрация”, „Компетентна и ефективна държавна администрация” и „Подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление”.
„Модерно управление на човешките ресурси в държавната администрация” ще бъде обявена през декември, а крайният срок за подаването на предложения е февруари 2010 г. По нея ще може да кандидатства администрацията на МС. Целта на процедурата е да се подобри системата за заплащане и мотивацията на служителите, което ще повиши качеството на работа в държавния сектор.
„Компетентна и ефективна държавна администрация” ще бъде обявена през ноември, а крайният срок за подаването на предложения е януари 2010 г. Бенефициент ще е Институтът по публична администрация (ИПА). Целта на процедурата е да се укрепи капацитетът на ИПА и да се предоставят качествени и ефективни обучения за централната, областните и общинските администрации.
„Подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление” ще бъде обявена през ноември т. г. Проектни предложения ще могат да се подават до януари 2010 г. Тази процедура е насочена към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Нейната цел е да гарантира предоставянето на качествени и насочени към потребителя електронни административни услуги.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg