EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Откраднали плочи, нужни за ремонта на част от АМ „Хемус”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Откраднали плочи, нужни за ремонта на част от АМ „Хемус”

mail09:01 | 15.04.2010прегледи 578 коментарикоментари 0


Няколко квадратни метра тротоарни плочи, предназначени за настилка на пътен надлез край Аксаково, на автомагистрала „Хемус”, са били откраднати, съобщава в. Позвънете. Плочите са били купени с пари от европроект по оперативна програма „Регионално развитие”. Проектът е на стойност почти 5 млн. лв. Въпреки кражбата на тротоарите, ремонтите са били приключени предсрочно. Това разказа директорът на дирекция „Инвестиционна политика” в Аксаковската община Красимира Дянкова. С парите от проект „Ремонт и рехабилитация на общински пътища” са били възстановени 5,5 км пътна мрежа и прилежащата й инфраструктура по оста Аксаково - Игнатиево - Припек - Слънчево. Монтирана е стоманена предпазна стена и парапет, почистени са отводнителните съоръжения, поставени са пътни знаци и е положена хоризонтална маркировка, обясни Дянкова. Пътят е влязал в експлоатация миналия месец, а гаранцията му е 8 години. Целта е да се подобри достъпността в региона и връзката между основни населени места в общината с републиканската пътна мрежа.
Аксаково разчита много на парите за проекти, коментира зам.- кметът на общината Руска Илиева. По думите й този механизъм увеличава придобивките за града въпреки  скромния му бюджет от 10 млн. лв.
Администрацията е кандидатствала и с друг проект по програма „Регионално развитие”. Той е за ремонт на още около 5 км улици в Аксаково, както и за изграждане на зелени зони по протежението им, 3 детски площадки и подходи за инвалиди. Дейностите ще струват 3,6 млн. лв., но все още чакат одобрение.
Има готов проект и по Програмата за развитие на селските райони за  канализация и пречиствателна станция в Кичево, отбелязва още изданието.
За реализиране на идеята са нужни 6 млн. лв. Работи се и по документите за кандидатстване за доизграждане на канализацията на село Игнатиево. От администрацията отчетоха и финалните дейности по проект за обновяване на училищата и детските градини в община Аксаково на стойност близо 6 млн. лв.


Тагове: ремонт, път, община
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg