EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отвориха сайт за депресирани от кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отвориха сайт за депресирани от кризата

mail15:15 | 27.04.2009прегледи 1234 коментарикоментари 0


shАмериканското правителство отвори онлайн наръчник за емоционално подпомагане, съобщи Reuters.
Той е озаглавен "Оцеляване по време на трудни икономически времена" и се намира на адрес www.samhsa.gov/economy/. Изследвания на Администрацията по превенция на злоупотреба с медикаменти и ментално здраве (SAMHSA), показват, че настоящата обстановка предразполага към развиване на клинична депресия, тревожност, натрапчивости и рискови поведения като хазарт, преяждане и др.
Страницата е част от сайт за психично здраве и превенция на самоубийствата. Проектът съветва обикновените потребители и инвеститорите да следят внимателно за тревожни сигнали като стрес, депресия и смущения в храненето, които биха могли да са началото на психично заболяване. Страницата предлага както съвети за справяне със стреса, така и контакти с психотерапевти и други професионалисти, занимаващи се с психичното здраве.
Финансовата и икономическа криза, заради която Международната организация по труда прогнозира над 50 млн. нови безработни само тази година, вече взе човешки жертви. Това са основно банкери, които са изгубили много свои или на клиентите си пари. Но заради растящото ниво на безработицата навсякъде по света се увеличава броят на хората, които изпадат в депресия.
Помагайки на хората да запазят добро присъствие на духа, ние можем да помогнем за цялостното възстановяване на нациата, заяви Ерик Бродерик, главен директор на SAMHSA.
От голямо практическо значение е да дадем на нацията възможност да видят предупредителните знаци, с които се манифестират депресията, мислите за самоубийство и други ментални заболявания.
Сред тези „червени лампи" са продължаваща тъга, силна тревожност, липса на сън, непрестанна умора, пристъпи на раздразнителност и гняв, повишено поемане на алкохол, злоупотреба с наркотици и медикаменти.
Сайтът насочва хората към различни организации и горещи линии, наред с предлагането на практични съвети, като намиране на нова работа и рефинансиране на ипотечните заеми и др.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1124