EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

От Пловдив по-лесно до Ню Йорк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

От Пловдив по-лесно до Ню Йорк

mail13:40 | 08.06.2011прегледи 837 коментарикоментари 0


Редовните полети от летище Пловдив до Милано и Лондон дават шанс на пътниците да продължават до нови дестинации, анонсира в ефира на Дарик радио директорът на аеропорта Дойчин Ангелов. Като примери той посочи Палма де Майорка и Ню Йорк. Боингът на „Райънеър" каца на летище Станстед (Лондон) в 13.30 часа, а в 17 часа има полет до Ню Йорк, уточни Ангелов. По думите му в рамките на няколко часа и на Станстед, и на Бергамо (Милано) може да се осъществи връзка с различни места по света. Възможностите са проучени и в най-скоро време потенциалните пасажери ще могат да ги намерят на сайта на летище Пловдив, каза шефът на аеропорта. Ще бъдат публикувани и съответните цени на допълнителните полети.
До края на месеца се очаква да бъде оповестена и третата редовна линия до Пловдив. Тя не е уточнена окончателно, но ръководството на летището преговаря с „Райънеър" за някоя от следните дестинации: Испания (евентуално Барселона, Валенсия или Мадрид), Германия, Белгия (Брюксел) и някоя от скандинавските държави.
Засега няма планирана линия до Гърция, категоричен бе Ангелов. Водят се преговори с турски превозвач за полети до Истанбул. При добро стечение на обстоятелствата линия дотам може да стартира от началото на 2012 г.
Предстои да бъде създаден летищен туристически информационен център. Той ще дава възможност пътниците да научават в по-компактен вид за околните туристически атракции.
Днес сдружението „Фонд за развитие на летище Пловдив - южната врата на България" има заседание, на което ще бъдат приети нови 5 члена - общините Куклен, Раковски, Калояново, Първомай и Сопот. Сдружението издава пилотния брой на списание, което ще се разпространява до дестинациите, до които има полети от летище Пловдив. Публикациите в него засега са само на английски език.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047