EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

От 15 юни роумингът отпада

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

От 15 юни роумингът отпада

mail06:45 | 08.06.2017прегледи 1554 коментарикоментари 0


От 15 юни роумингът няма да съществува. Правят се обаче лапсуси - роумингът няма да отпадне, нито ще бъде по-скъп - единствено става дума, че ще бъде таксуван по друг начин и ще бъде таксуван в полза на българския потребител. Това каза в сутрешния блок на БНТ Веселин Божков - председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Той уточни, че отворените планове ще бъдат лимитирани, за да не се получават злоупотреби.

Божков обясни, че като европейски граждани във всяка точка на ЕС, включително Лихтенщайн, Исландия и Норвегия, които не са членове на ЕС, хората ще могат да говорят на този тарифен план и да ползват същите гласови услуги, СМС-и и пренос на данни както в България.

Доста по-различно става положението след като се надхвърли лимитът в тарифния план с мобилния оператор. Тогава по думите на Божков, разговорите, СМС-ите и ползването на мобилни данни ще се таксуват в рамките на цените на едро установени от еврорегламента. Гласова услуга - 6,5 ст., СМС - 2 ст., пренос на данни 15 лева, но става дума за гигабайт.

„За да няма злоупотреба, отворените планове ще бъдат лимитирани. Ако имате 30 лв. тарифен план с неограничен достъп се умножава по 2, стават 60 лв. и се делят на 15, т.е. ще имате право да ползвате 4 гигабайта. Ако надвишите плащате допълнително, но не повече от цената на едро. Предвижда се да бъде спазвана политиката на справедливото ползване - нямаш право да купуваш карта в други страни, ако имаш от страната, където живееш. Нямаш право да използваш карта само за роуминг или няколко последователни и да ги използваш само в роуминг", обясни председател на КРС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg