EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

От 1 април смяна на доставчик на ток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

От 1 април смяна на доставчик на ток

mail06:50 | 31.03.2016прегледи 1144 коментарикоментари 0


От април всеки битов потребител може да излезе на свободния пазар и да смени доставчика си на ток. Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ прие специална инструкция за начина и реда, по който това да става. Така процесът на преминаване към либерализирания пазар става практически възможен и за бита.

Според инструкцията на енергийния регулатор процесът на преминаване от регулирания към свободния пазар би трябвало да отнеме около месец.

Желанието си за смяна на доставчика потребителят трябва да посочи в електроразпределителното дружество, а документите могат да бъдат внесени, както от самия клиент, така и от упълномощен от него нов доставчик на ток. Ако вече излезлият на свободния пазар потребител реши, че сметките му за ток са се повишили или пък не е доволен от качеството на услугата, той отново може да се върне на регулирания пазар.

В инструкцията се уточнява, че това ще е възможно само за битови и стопански потребители, които ползват ток с ниско напрежение и нямат електромери за почасово отчитане на потреблението. Самият документ е качен на интернет страницата на енергийния регулатор. Публикувани са и необходимите формуляри, които потребителите трябва да попълнят, ако решат да сменят своят доставчик на ток.

Подробната инструкция вижте тук.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg