EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Остров Корфу под наем

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Остров Корфу под наем

mail14:40 | 06.03.2012прегледи 625 коментарикоментари 0


Гръцкият приватизационен фонд обяви конкурс за експлоатация на голям терен в крайбрежен район на остров Корфу, Йонийско море. Конкурсът предвижда възможност за ползване на терена за период до 100 години, съобщава гръцкото издание "Репортер". Теренът е с площ около 500 декара и е разположен в североизточното крайбрежие на 38 км от централния град на Корфу.

Островът има международно летище, което обслужва полети от страната и чужбина, и пристанище. В съобщението за обявяване на конкурса се посочва, че туристическото оползотворяване на терена ще подпомогне местната икономика и ще създаде нови работни места в региона. Кандидат инвеститорите трябва да заявят интереса си до 10 април 2012 г. Който премине първия етап, ще може да подаде оферта, посочва "Репортер". Конкурсът е част от усилията на Гърция да събере 50 милиарда евро чрез приватизация и отдаване на концесия като ангажиментът е до 2015 г. сумата да възлиза на 19 милиарда евро, съобщава АP. Фондът вече обяви конкурси през тази година за продажба на компанията за природен газ ДЕПА и търговски имот в Атина. Гърция се ангажира да реализира приватизационна програма в замяна на отпускането на международни заеми, които я поддържат от май 2010 г. Първоначалният краен срок за програмата беше 2015г., но по-късно той беше удължен.
Гръцки официални представители очакват програмата да открие около 50 хиляди работни места до 2015 г. и да създаде благоприятен климат за инвестиции и растеж. Гърция изживява пета година на рецесия, която доведе безработицата до рекордните нива от 21 % през ноември, като повече от един милион души са извън пазара на труда, посочва AP.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg