EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оставки в ДКЕВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оставки в ДКЕВР

mail14:32 | 05.06.2013прегледи 733 коментарикоментари 0


Целият състав на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, включително председателят й Евгения Харитонова, са подали оставки, потвърди премиерът Пламен Орешарски. До края на работния ден ще стане ясен новият състав на комисията.
Министър-председателят заяви, че към днешна дата гарантира недопускането на ново увеличение на цената на тока, и загатна, че е възможно да се очаква дори понижение на цената.
В момента левицата подготвя промени в закона за енергетиката, с които новият председател и съставът на регулаторния орган ще бъдат избрани от Народното събрание, а не от премиера, както е в момента. Левицата чака да заработят ресорните парламентарни комисии, в които да се обсъдят предстоящите законодателни промени.

В края на януари тази година правителството освободи от председателското място в енергийния регулатор Ангел Семерджиев. Той бе наследен на поста за кратко от Юлиана Иванова, която подаде оставка след като стана ясно, че незаконно е продавала цигари в интернет. Заедно с Иванова оставки хвърлиха и останалите членове на комисията.
Харитонова пое ръководството на ДКЕВР в началото на март. Преди това тя бе зам.-министър с ресор енергетика в правителството на Бойко Борисов. От 2010-а до 15 май миналата година тя бе член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране./Дарик
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg