EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Основни теми в българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Основни теми в българския печат

mail07:45 | 23.05.2014прегледи 1094 коментарикоментари 0


Изборите за европарламент са основна тема на днешните вестници. В заключителния ден на предизборната кампания по няколко страници във всяко издание са изпълнени с последните социологически проучвания преди вота в неделя, както и с големи интервюта, повечето платени, на някои от водачите на листите.
"Последните прогнози на социолозите очертават пет интриги за евровота в неделя", гласи заглавието на първа страница на "Труд". От повечето проучвания става ясно, че победителят ще бъде ясен на фотофиниш, пише в една от публикациите. Рубриката "Позиция" е посветена на утрешния ден за размисъл и е под заглавие "Гласувай, па сетне му мисли".
"Половин милион гласуват за риболова" е заглавието на друга публикация в "Труд", по повод по-ранното откриване на риболовния сезон. Огромна част от страстните риболовци, които у нас са над 250 хиляди, ще предпочетат да се отдадат на хобито си и няма да отидат да гласуват в неделя, прогнозира вестникът.
"Следят вота с код", под това заглавие "Стандарт" съобщава за нова схема за контролиран вот, чрез преференциалното гласуване. "Цената на бюлетина стигна 70 лева, плащат сметките за ток на бедни", отбелязва изданието.
Евроизборите са водеща тема и за "Монитор", но от друг ъгъл. "Човек на Фараж насилвал български клошар", "Саркози иска нов Шенген" гласят заглавията на първа страница под информацията за началото на изборите във Великобритания и Холандия.
Всички вестници съобщават, че прокуратурата поиска затвор и отнемане на половината имущество за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Темата е водеща за "Дума", която допълва, че Цветанов се е извинил на българския съд.
Вестник "Сега" се спира на евросубсидиите. Въпреки критиките на Брюксел агроминистерството пак разреши субсидии за джипове и джетове в селски проекти", гласи заглавието на първа страница на изданието. /БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg