EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Основателите на Telerik в топ мениджмънта на Progress

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Основателите на Telerik в топ мениджмънта на Progress

mail15:40 | 02.12.2014прегледи 1179 коментарикоментари 0


От днес основателите на Telerik - Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев, поемат нови ръководни позиции в публичната американска компания Progress (NASDAQ: PGRS). С придобиването си от софтуерната компания, базирана в Бедфорд, Масачузетс, Telerik става „Telerik: a Progress Company“.
Съоснователите и изпълнителни директори на Telerik - Васил Терзиев и Светозар Георгиев, стават съответно главен директор „Иновации“ и старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“ в Progress. В новата си роля Васил Терзиев ще отговаря за дългосрочната стратегия за комбинираното портфолио на Progress и идентифицирането на нови технологии и бизнес възможности за продуктите на компанията. Като старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“, Светозар Георгиев ще ръководи амбициозната бизнес стратегия на системата за управление на уеб съдържание на Telerik - Sitefinity CMS.
Другите двама съоснователи на Телерик - Бойко Яръмов и Христо Косев, стават съответно вицепрезидент „Операции“ и вицепрезидент „Технологии“ в американската компания. Димитър Таслаков, главен директор „Човешки ресурси“ в Telerik, поема същата глобална позиция в Progress. В новите си роли Светозар Георгиев, Васил Терзиев и Димитър Таслаков са вече част от ръководния съвет на изпълнителния директор на Progress - Фил Пийд.
„Присъединяването ни към топ мениджмънта на Progress е следващата стъпка в нашата невероятна история. Вече 12 години ние сме доверен партньор на над 130 хил. клиенти по целия свят. С новите си роли в Progress ние ще надградим опита си да създадем бързо растяща, успешна организация, и ще предоставим изключителни нови възможности на клиентите на двете компании", сподели Васил Терзиев, главен директор „Иновации“ в Progress, до скоро изпълнителен директор на Telerik.
С придобиването Progress обединява два екипа от водещи експерти и комбинира две допълващи се продуктови портфолиа. Така Progress ще предоставя цялостна платформа в „облака“ и локална (on-premise) платформа, която ще позволи на разработчиците бързо да създават красиви приложения, задвижвани от данни за всяка уеб, десктоп и мобилна платформа.
За първи път една единствена организация ще адресира всеки аспект от създаването на приложения. Клиентите, които ползват инструментите и технологиите на Telerik в комбинация с решенията на Progress за разработка и пускане на приложения и интеграция, могат да се възползват от решенията на компанията на всяко едно ниво – от изчистения потребителски интерфейс до интеграцията на данни и „облачни“ услуги – за .NET, JavaScript, NodeJS, и ABL.

„Днес разработчиците имат повече свобода от всякога. Но, с нея те се сблъскват и с някои предизвикателства—множество платформи и технологии, на които приложенията трябва да
работят, жестока конкуренция и високи очаквания на клиентите за красиви и същевременно
напълно функционални приложения, които работят на всяко едно устройство. С придобиването на
Telerik, Progress ще предостави решение на тези предизвикателства като стане дестинация номер
1 за всички разработчици по света,“ коментира Фил Пийд, президент и изпълнителен директор на
Progress. „Освен водещите продукти на компанията като Telerik DevTools, Telerik Platform и Telerik
Sitefinity, към нас се присъединяват и хората, на които се дължи успехът на Telerik–
професионалистите, които познават потребностите на разработчиците и които са в крак с
изключително разнообразния и бързо променящ се свят на разработка на приложения. Знанията,
духа и ентусиазма, които тази организация ще пренесе в Progress, без съмнение ще имат огромен
положителен ефект върху нас, нашите клиенти и партньори.”


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg