EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Осем хотела в Атина затварят врати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Осем хотела в Атина затварят врати

mail10:20 | 21.01.2011прегледи 408 коментарикоментари 0


Замира хотелиерският пазар в Гърция, след като осем хотела в центъра на Атина хлопнаха кепенци за последните две години, лишавайки столицата от 800 хотелски стаи, съобщава електронното издание на гръцкия в. "Вима".
Кризата и спадналият туристически поток са основна причина за замиращия хотелиерски бизнес в южната ни съседка.
След като миналия декември врати затвориха историческият четиризвезден хотел "Есперия", който се намира на централния атински булевард "Стадиу", и хотел "Канингос21", на път да спрат работа са два хотела от веригата "Класикал" в района на централния атински площад Омония.
Освен тях "Акропол" със 167 стаи вече не работи, а "Фешън хаус хотел" със 115 стаи предстои да бъде затворен.
Кризата е жестока, хотелиерите са отчаяни, алармират от бранша.
Растящата престъпност в центъра на Атина и продължаващите безредици правят столицата все по-непривлекателна за туристите, макар че статистическите данни са положителни и отреждат на Атина място сред най-популярните европейски дестинации, казват хотелиери.
Те се опасяват, че кризата може да удари до 30 на сто от бизнеса им и да доведе до принудително затваряне на хотели, ако своевременно не бъдат намерени купувачи.
Изчисленията показват, че два от 100 малки хотела се готвят да затворят врати, а големи хотели търсят купувачи, тъй като имат растящи дългове и са изправени пред проблеми с ликвидността.
Над три хиляди хотела търсят купувачи. Това са хотели от една до пет звезди, струващи от 500 хиляди до 160 млн. евро. Смята се, че кризата е засегнала не само малките и средни хотели, но и луксозните хотели.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg