EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Осем производители на пилешко месо нарушители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Осем производители на пилешко месо нарушители

mail17:40 | 01.06.2011прегледи 1059 коментарикоментари 0


При осем от водещите фирми за производство на пилешко месо са установени нарушения, съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите КЗП Дамян Лазаров. Проверките са направени съвместно с Агенцията по безопасност на храните.
Фирмите са :
„Пилко” ООД - Разград продава „пилешки бутчета замразени и пилешко филе – капка”, замразено, като информацията на опаковката на продукта е невярна. На база на резултатите от изследванията продуктът трябва да се казва заготовка от птиче месо – пилешки бутчета, а не само пилешки бутчета замразени. Това се отнася и за двата продукта.
„Галус трейд” - Костинброд има продукт „пиле замразено за грил”, а на лицевата страна на опаковката е поставен надписът пиле за грил”, като верният надпис трябва да бъде „маринована месна заготовка”.
„Поло комерс Костинброд” също е с невярна информацията на опаковката пилешко каре от бутче, продуктът е заготовка от птиче месо – пилешко каре от бутче и това трябва да бъде ясно и точно изписано.
Замразено пилешко месо от „СВС 98” ЕООД София е със същата констатация.
ЕТ „Мария Цонкова”– Плевен - изследваният продукт е пиле крехко мариновано, замразено. На лицевата страна на опаковката има надпис - цяло пиле без вътрешности – бързо замразено. Вярната информация за този продукт е месна заготовка, която обаче фигурира на гърба с чувствително малък шрифт, почти нечетивен.
При „Чикън груп” Бургас продуктът е пилешки бутчета замразени. Информацията е пилешко бутче, която не е вярна и трябва да пише заготовка от птиче месо – пилешки бутчета.
Същото нарушение – нелоялна търговска практика е и при Нюнюк Интернешънъл – Стара Загора, като продуктът е замразено бон филе от пиле. Трябва да пише заготовка от птиче месо – замразено бон филе.
Заготовка от птиче месо означава птиче месо, включително птиче месо, накълцано на парченца, към което са добавени хранителни продукти, подправки и добавки или което е преминало през процеси, които не са довели до изменение на вътрешната структура на мускулните влакна.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037