EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Освободени са ирански активи за милиарди $

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Освободени са ирански активи за милиарди $

mail14:05 | 22.08.2023прегледи 541 коментарикоментари 0


Ирански активи, замразени в Южна Корея, бяха прехвърлени в централната банка на Швейцария миналата седмица за превалутиране и прехвърляне към Иран, съобщиха южнокорейските медии в понеделник, цитирани от Ройтерс и БТА.

Швейцарската национална банка планира да обмени своите 6 милиарда долара във вони за долари и евро на валутния пазар, конвертирайки от 300 млрд. вона до 400 милиарда вона (220-300 милиона долара) през следващите пет седмици, съобщи южнокорейската агенция Йонхап (Yonhap Infomax), цитирайки неназован пазарен източник.

Служител от министерството на финансите на Южна Корея отказа да потвърди съобщението, позовавайки се на правната и дипломатическа чувствителност на въпроса.

Иран и Съединените щати наскоро постигнаха споразумение, според което петима американски граждани, задържани в Иран, ще бъдат освободени, а иранските активи в Южна Корея ще бъдат размразени и преведени по сметка в Катар, до която Иран ще има достъп. Иранският президент Ебрахим Раиси каза миналата седмица, че освободените активи ще бъдат използвани за увеличаване на вътрешното производство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg