EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Организирай за Америка!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Организирай за Америка!

mail13:30 | 20.08.2009прегледи 437 коментарикоментари 0


Нов уебсайт, в който да бъдат изобличавани лъжите, които се разпространяват в публичното пространство във връзка с плана на Барак Обама за здравна реформа, бе създаден от гражданското движение "Организирай за Америка!", създадено от новата администрация след изборите в подкрепа на социалните инициативи на американския президент.
"Нямате ли чувството, че всеки ден изскача нова лъжа във връзка със здравното осигуряване? Че правителството превзема цялото здравеопазване? Евтаназия за възрастните хора? Няма по-голяма лъжа от това", се казва в електронни съобщения до привържениците на президента. Уебсайтът, озаглавен "Да кажем истината за нещата" ще има за цел да се бори  с негативната кампания срещу президентския план за здравна реформа, подета масово както от републиканците, така и от среди, свързани с частните застрахователни компании.
"Тези лъжи създават страх и гняв и ние виждаме резултатите из цялата страна", посочва в съобщението Мич Стюарт, директор на
"Организирай за Америка!". Стюарт припомня, че в резултат на насадената паника хората са изплашени и неориентирани, а офисът на сенатор от Джорджия е осъмнал с нарисувана на него свастика.
"Време е да кажем истината за нещата и да изложим на показ специалните интереси и партизанските атаки, които стоят зад лъжите и дезинформациите", подчертава Стюарт. Той изтъква, че заблудите и нападките са резултат от заговор, целящ да се запази статуквото.
"Докато американците виждат заплатите си да намаляват, застраховките им да изчезват и фирмите им да се борят за оцеляване, представителите на някои частни интереси се опитват да изплашат хората и да ги накарат да се противопоставят на реформата", заяви той.  Мич Стюарт призовава хората да се мобилизират и да окажат обществен натиск, който да доведе до приемане на
законодателството, необходимо за реформиране на системата на здравно застраховане.
"Както научихме по време на кампанията, тези лъжи се разпространяват като огромни пожари чрез имейли и от ухо на ухо. Най-добрият начин да ги спрем, е като се въоръжим с фактите и се убедим, че хората около нас знаят истината", каза той.
Аналогичен уебсайт, озаглавен "Да се борим срещу клеветите" бе създаден от предизборния щаб на Барак Обама, който по време на предизборната кампания миналата година активно използваше интернет с цел да създаде мощна мрежа от привърженици, с които да контактува директно. Тогава сайтът имаше за цел да изобличава пропагандни клевети като тази, че Обама е мюсюлманин и че е
антиамерикански настроен, защото не носи значка с националното знаме на ревера си.
Сега създаването на подобно информационно средство е част от широката разяснителна кампания, която цели да убеди най-вече притежателите на здравни застраховки и възрастните хора, че техните интереси няма да бъдат нарушени и че в дългосрочен план реформата ще спести средства на американското общество.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1007