EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Орбан:Кризата с имигрантите е германски проблем

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Орбан:Кризата с имигрантите е германски проблем

mail07:00 | 04.09.2015прегледи 1811 коментарикоментари 0


Кризата с имигрантите е германски, а не европейски проблем, заяви унгарският премиер Виктор Орбан на пресконференция с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц в Брюксел. "Никой не иска да остане в Унгария, нито в Словакия, нито в Полша, нито в Естония. Всички искат да отидат в Германия. Нашата работа е просто да ги регистрираме”, обясни той. „Ние имаме ясни регламенти на европейско ниво. Германският канцлер Ангела Меркел вчера каза, че никой не може да напусне Унгария, без да бъде регистриран”, посочи той. „Ако канцлерът настоява да ги регистрираме, ние ще го направим, защото е задължително”, каза Орбан.
„Основният призив на ЕС към имигрантите трябва да бъде „Моля, не идвайте”, заяви още Орбан.- "Ние трябва да изпратим ясно послание, казващо „не идвайте, не пресичайте границата, защото е опасно. Това е единствената справедлива и морална позиция”, уточни той.
Полският премиер Ева Ковач каза от своя страна, че Европейският съюз трябва да помогне на хората, които бягат от войните, и Полша е готова да обсъди своята роля, но няма да приеме автоматични квоти за разпределение на мигрантите. Според нея решенията, които не вземат предвид възможностите на отделните държави, могат да се окажат напълно непродуктивни. Полша не бяга от отговорността, нашите решения трябва да бъдат ефективни от гледна точка предоставянето на помощ на тези, които се нуждаят от нея, а не на хората, които мигрират в Европа в търсене на по-добър живот, каза Копач, цитирана от Ройтерс.

Централната гара на унгарската столица Будапеща отвори отново врати тази сутрин, но пътуванията за Западна Европа остават блокирани. Унгария стана сборен център за мигрантите, които стигнаха само за август 50 000, устремили се към Германия и други страни от Западна Европа. Унгарската полиция спря влака, който потегли от гарата в Будапеща за Шопрон край австрийската граница, съобщава Ройтерс. Силите на реда са наредили на хората да слязат в град Бичке, на около 40 километра западно от столицата, където има бежански център. Според агенцията останалите пътници са качени на друг влак. Близо 50 полицаи са разположени около композицията. Пет вагона с бежанци все още стоят на гарата в Бичке. Унгарската информационна агенция съобщава, че полицията насочва хората към автобуси, за да ги откара в бежанския център.Междувременно още един влак е потеглил от гарата Келети в Будапеща, съобщава Франс прес. Той пътува за град Дьор - отново на границата с Австрия. Във влака има около 100 имигранти и няколко десетки полицаи.

 

 снимка:ЕП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg