EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Орбан „брани” новата конституция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Орбан „брани” новата конституция

mail09:00 | 13.01.2012прегледи 405 коментарикоментари 0


Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че неговото правителство е готово да обсъди възраженията на ЕС и МВФ срещу новата конституция на страната, но очаква "не политическо мнение, а аргументи", предаде AP. Според премиера пазарите са "по-оптимистични" за Унгария и основите на нейната икономика са "доста по-здрави, отколкото мнозина предполагат". "Готови сме да преговаряме по всички гледни точки, но не се нуждаем от политическо мнение, а от аргументи", каза Орбан пред чуждестранни кореспонденти.

В Копенхаген днес председателят на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу, цитиран от DPA, заяви следното: "Ще използваме цялата си власт, за да гарантираме, че Унгария спазва принципите и ценностите и правилата на Европейския съюз и съм уверен, че ще го постигнем".
На обща пресконференция с премиера на Дания Хеле Торнинг-Шмит той съобщи, че Европейската комисия ще представи своя юридически анализ на промените в конституцията на Унгария идния вторник. Освен това Барозу се обяви за укрепване на спасителните фондове в еврозоната, за да се успокоят пазарите, въпреки решителната съпротива на Германия да осигури финансови средства за момента, информира AFP. Председателят на Еврокомисията, цитиран от DPA, предупреди за разцепление в ЕС заради новото споразумение за затягане на бюджетната дисциплина.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg