EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Орбан нападна Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Орбан нападна Брюксел

mail12:30 | 30.07.2012прегледи 448 коментарикоментари 0


Унгарският премиер Виктор Орбан порица със сарказъм Европейския съюз заради провала му да разреши икономическата криза в общността, като това стана само ден, след като той призова за нова икономическа система.

"Трябва да се каже: "Кризата фактически е криза на Брюксел", заяви Виктор Орбан пред етнически унгарци в съседна Румъния. "Брюксел е основната спънка да се намерят пътища за разрешаване на икономическите проблеми", заяви дясноцентристкият премиер в град Байле Туснад на 230 км северно от Букурещ.

"Брюксел пропилява седмици, за да определи размера на клетките за кокошки, да принуди фермерите да слагат играчки в комините или тревожейки се, че душевния покой на гъските е важен европейски проблем, докато в същото време стотици хиляди граждани губят работата си, гледат как рухва финансовата им система и чувстват, че става все по-трудно и по-трудно да оцеляват", заяви премиерът.

Няма европейски рецепти за разрешаването на дълговата криза, обвини унгарският лидер.

Виктор Орбан многократно се е сблъсквал с Брюксел заради медийната свобода в Унгария, независимостта на унгарската централна банка и засилване монопола на управляващата му партия ФИДЕС.

В петък прямият лидер заяви в Будапеща пред предприемачи: "Надяваме се, че няма да се наложи да въвеждаме нова система, която да замени демокрацията, но ние се нуждаем от нова икономическа система и нови идеи". /АФП


 


Тагове: Орбан, Брюксел
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4258