EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОПТ удължи финансирането за ОИЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПТ удължи финансирането за ОИЦ

mail15:00 | 13.08.2014прегледи 3335 коментарикоментари 0


Оперативна програма „Техническа помощ” удължи финансирането на Националната мрежа от 28 Областни информационни центрове с цяла година. За целта по програмата специално е осигурен допълнителен финансов ресурс в размер на близо 3,5 милиона лева за финансирането на мрежата от Областни информационни центрове до месец юни 2015 г. По този начин Областните информационни центрове успешно ще продължат своята работа до стартирането на ОП „Добро управление” 2014-2020 г. „Финансирането на Областните информационни центрове до юни 2015 г., изключително много ще спомогне за плавния преход между двата програмни периода като се избегне загубата на човешки ресурси, ноу-хау и инвестираните до момента средства за изграждането на мрежата” – отбеляза г-жа Ирена Първанова, ръководител на Управляващия орган на ОП „Техническа помощ”.

Мрежата от 28 информационни центъра се състои от Централен информационен и координационен офис в гр. София и 27 Областни информационни центъра. Тя започва своята работа в началото на 2012 г., като оттогава се е превърнала в надежден източник на информация за кохезионната политика на Европейския съюз и реализира съвместни инициативи с управляващите органи на оперативните програми, местните власти и с различни неправителствени организации. Мрежата осигурява точна и надеждна информация за възможностите за финансиране, включително осигурява съдействие на всички заинтересовани за разработване и успешно изпълнение на проекти финансирани по оперативните програми в България. Информацията предоставяна от експертите в Областните информационни центрове значително улеснява гражданите и бизнеса при намирането на подходящо финансиране за техните проектни идеи , като по този начин значително им спестява време и усилия.

От създаването си до сега офисите на мрежата са приели 36 279 посетители, организирали са 3 134 събития, на които са присъствали 88 172 участници. Мрежата се финансира изцяло от Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg