EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Опростява се деклариране на земи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опростява се деклариране на земи

mail15:00 | 20.05.2011прегледи 1637 коментарикоментари 0


От 25 май ползвателите на земеделски земи ще имат възможност да попълват в електронен вид данните за имотите и да ги предоставят на общинските служби по земеделие (ОСЗ) на магнитен носител. Това става възможно след като Министерството на земеделието и храните прие допълнение към информационна система ФЕРМА ПОЛЗВАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ, с която работят общинските служби по земеделие.
От своя страна служителите в земеделските служби ще могат да приемат данните в информационната система в деня на подаването, в присъствие на подателя и да го информират за нередности, в случай, че има такива. По този начин се постига бърза и коректна обработка на изходните данни, необходими за сключване на доброволни споразумения за ползване на земеделските земи, обясни ресорният заместник-министър на земеделието и храните Светлана Боянова.
Форматът на подаваните по електронен път данни съответства на декларациите, подавани по реда на чл. 69 и чл. 70 от Правилника за прилагане на Закона собствеността и ползването на земеделските земи.
Това допълнение на информационната система ФЕРМА ще доведе до облекчаване на ползвателите на земеделски земи и чувствително намаляване на сроковете за обработване на данните, тъй като е предвидена възможност за премахване ръчното попълване на хартиен носител на декларациите, допълни Боянова. Допълнението към програмата премахва и ръчното въвеждане на данните от декларациите в информационната система на ОСЗ, което сега отнема дни. Приемането на данните от магнитен носител се извършва в рамките на минути. След подаване на данните на електронен носител, те ще бъдат разпечатани от експертите на ОСЗ и представени на ползвателя за подпис.
Правилата за създаване на файла от ползвателите, който те ще предоставят на общинските служби по земеделие ще бъдат публикувани на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037