EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Опити за спекулации на електро пазара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опити за спекулации на електро пазара

mail16:05 | 01.10.2021прегледи 694 коментарикоментари 0


„Спекулации на пазара с електрическа енергия няма. Може да има бегли опити, но те не водят до нищо съществено“. Това каза пред бТВ Константин Константинов, изпълнителен директор на Българската независима енергийна борса.

В борсата имаше и проверка на ДАНС. Константинов уточни, че са предоставили на агенцията документи за всички сделки за определен период, а такава проверка не се извършва за първи път. Напомни, че при съмнения за спекулации на пазара сигнали се изпращат до Комисията за енергийно и водно регулиране. По думите му обикновено става въпрос за предлагане или търсене на много големи количества ток, за сключване на договор с предварителна договорка и търговия с вътрешна информация.

Относно свързването на пазара с борсите на други държави Константинов коментира, че пазарните обединения не променят търговския обмен и цените кой знае колко. Той е убеден, че няма да има промяна на цената на тока за небитовите потребители след обединението с Румъния, което ще стане на 27 октомври тази година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg