EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Операция „Блатно кокиче” на АМ "Марица"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Операция „Блатно кокиче” на АМ "Марица"

mail17:55 | 18.05.2012прегледи 682 коментарикоментари 0


Стенографски протокол от Заседание на Министерския съвет, 15 май 2012 г., Плевен. Заседанието започна в 12.30 часа и беше ръководено от министър-председателя Бойко Борисов.

Точка 6
Проект на Решение за обявяване на имоти – публична държавна собственост, предоставени за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, за имоти – частна държавна собственост

„ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Имотите се намират в град Димитровград. Те се управляват от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ с предоставени права на управление и с това решение предлагаме да бъдат превърнати в имоти – частна държавна собственост.
БОЙКО БОРИСОВ: Приема се точка 6.
Другата седмица ще използваме да проверим как вървят двата лота на АМ „Марица“ след дъждовете и ще местим блатни кокичета. Ще ги взимаме от магистралата и ще ги посадим на 60 метра от нея. Знаем ги по бройка – 2605 блатни кокичета, под мъдрото наблюдение на еколозите ние лично с Лиляна Павлова ще садим. Също така каним Нона Караджова да ни наглежда, а може и тя да насади някое. Каним и Ивайло Московски.
ИВАЙЛО МОСКОВСКИ: Те пречат освен на пътя и на жп линията.
БОЙКО БОРИСОВ: Така че, ще ги изместим всичките. Поканете еколозите, за да видят как стриктно всичко ще направим.
ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: Те ни накараха да ги изброим корен по корен и да ги опишем. Затова знаем, че са 2605 броя.
БОЙКО БОРИСОВ: Поканете ги, искам да сме в прекрасни отношения с еколозите и да се знае, че в България се строи най-екологично в цяла Европа, и от Америка, и от света също така, да се знае.”

(...)

След изчерпване на точките в дневния ред, премиерът отправя призив:

„БОЙКО БОРИСОВ: Колеги кметове, атакувайте! Заключете вратата. Който министър ви трябва – при него, на ваше разположение са министрите. Не е нужно да слушаме един по един кметовете. Примерно, кметът на Долна Митрополия има работа по транспорта или с регионалното министерство. Направо да застанат по столовете и да си говорят с тях. Заповядайте, колеги!”
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165