EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Операция Display за ДДС измами в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Операция Display за ДДС измами в ЕС

mail15:25 | 24.01.2023прегледи 717 коментарикоментари 0


Операция Display се проведе в 10 държави-членки на ЕС (Австрия, България, Чехия, Естония, Германия, Унгария, Литва, Холандия, Словакия и Словения), в рамките на разследване на трансгранични измами с ДДС от Европейската прокуратура Офис (EPPO) в Мюнхен. Извършени са 61 претърсвания на бизнес помещения и домове на лица, пряко свързани с тях, като са арестувани петима души в Чехия, България и Словакия.

Престъпната дейност на групата, която стои зад трансграничната схема за измами с ДДС, доведе до приблизителни щети от 32 милиона евро. Разследването на схемата за вътрешнообщностни измами с липсващ търговец започна през 2021 г., малко след началото на дейността на EPPO. Това е третият акционен ден от разследването и за първи път има арестувани.

Целта е да се съберат доказателства и да се разкрие повече информация за организираната престъпна група, която търгува с малки електронни стоки от Германия и ги продава чрез така наречените missing traders в цяла Европа. Това действие не би могло да се случи без подкрепата на германските данъчни разследващи звена в Кемниц, Вюрцбург, Нюрнберг и Берлин.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg