EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОПЕК:Световното търсене непроменено

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК:Световното търсене непроменено

mail16:00 | 13.06.2013прегледи 304 коментарикоментари 0


Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) остави почти без промяна прогнозата си за световното търсене на петрол през 2013 година, но предупреди, че може да я преразгледа към понижение в случай на влошавана не икономическия климат, предаде Франс прес.
Картелът, който добива около 35 процента от световния петрол, очаква търсенето да бъде 89,65 милиона барела на ден (мбд) спрямо 89,66 мбд миналия месец, според месечния доклад на организацията.
Така спрямо 2012 година световното търсене на суровината, теглено към повишение главно от Китай и страните извън Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), се очаква да се увеличи с 0,78 мбд. За двайсети пореден месец европейското търсене на петрол е намаляло през април, а очакванията на ОПЕК за 2013 година отново са по-слаби в сравнение с предходния месец.
Въпреки опасенията от отслабване на световното търсене, на конференцията си в края на май картелът реши да задържи сегашния таван на производство, изтъквайки готовност да се намеси, за да подкрепи цените на черното злато. Иран от своя страна продължава да усеща ефекта от международните санкции, по-специално европейското петролно ембарго, заради спорната ядрена програма на Техеран, се казва в прогнозата.


 


Тагове: ОПЕК, търсене
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg