EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОПЕК:Добивът на петрол ще се свие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК:Добивът на петрол ще се свие

mail12:10 | 24.11.2016прегледи 1578 коментарикоментари 0


Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) ще обсъди другата седмица свиване на добива с 4-4,5 процента за всичките си членки без Либия и Нигерия, но успехът на сделката зависи от съгласието на Ирак и Иран, чиято пълна подкрепа изобщо не е сигурна, предаде Ройтерс.
Трима източници от картела съобщиха пред агенцията, че на срещата си във Виена експертите от организацията са решили да препоръчат на министерското заседание на 30 ноември да бъде разгледано предложение на Алжир за намаляване на производството с горепосоченото количество.
Едно такова понижение би намалило сегашния добив на ОПЕК с над 1,2 милиона барела дневно, според изчисления на Ройтерс въз основа на данните за октомври, и съответства на максималните пазарни очаквания.
 Източниците обаче посочиха също, че представителите на Иран, Ирак и Индонезия са изразили резерви за степента си на участие в това първо споразумение за ограничаване на предлагането от 2008 година.
Иракският министър на външните работи Ибрахим ал Джаафари каза в Будапеща, че ОПЕК трябва да позволи на Ирак да продължи да повишава добива без ограничения. Иран пък държи на производствените си цели, превишаващи 4 милиона барела на ден.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg