EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОПЕК няма да иска намаляване на произвеждания петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК няма да иска намаляване на произвеждания петрол

mail09:26 | 17.03.2010прегледи 538 коментарикоментари 0


Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) не планира да намали равнището на производството си на днешната си 156-а среща в австрийската столица, съобщи министърът на енергетиката на Алжир Шакиб Хелил, цитиран от ИТАР-ТАСС.
"Няма да има понижение на производството", подчерта Хелил. Той обаче не изключи възможността за увеличение на квотите от септември, но изтъкна, че "вероятността е 50 на 50", уточни Франс прес.
Неговото мнение съвпада с позицията на министъра на петрола на Кувейт шейх Ахмад ал  Абдала ал Ахмад ас Сабах, който, от своя страна, коментира, че не е необходимо ОПЕК да увеличава обемите си на добив.
"Ние сме изключително доволни от сегашната конюнктура на пазара", отбеляза вчера при пристигането си във Виена саудитският министър на петрола  Али ибн Ибрахим ал Нуейми, цитиран от Associated press. Според него ОПЕК ще запази сегашното равнище на производство до края на годината.
Общата позиция на петролния картел е, че не е необходима промяна на производствените квоти, които в момента са 24,84 милиона барела дневно, тъй като цените са между 70 и 80 долара, а предлагането до голяма степен отговаря на търсенето.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg