EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ОПЕК: Иран няма да повлияе на петрола до 2016 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК: Иран няма да повлияе на петрола до 2016 г.

mail12:31 | 31.07.2015прегледи 1472 коментарикоментари 0


ОПЕК не очаква Иран да има значително въздействие върху глобалния пазар на петрол до 2016 г. Това заяви ръководителят на Организация на страните износителки на петрол Абдула ал-Бадри след срещата с руския министър на енергетиката Александър Новак в Москва.

"Ситуацията на пазара може да се промени след 2016 г.", каза Ал-Бадри, запитан за влиянието на Иран върху цените на петрола на световния пазар след вероятното отменяне на санкциите за страната. Той отбеляза, че пазарът "безусловно може да поеме този нов обем".

В същото време Ал-Бадри добави, че Иран иска също така да се разработят нови проекти, което ще започне да се случва в рамките на 5-6 години.

Ръководителят на организацията добави още, че подкрепя премахването на западните санкции срещу Иран. "Ние сме щастливи, че санкциите се вдигат. Това е голямо постижение", каза той.

Въпреки това, той отбеляза, че провеждането на извънредно заседание на ОПЕК по иранската тема не се планира. "Не съм получавал никакви искания за специални срещи. Ние планираме да проведем заседание през декември", каза той.

Ал-Бадри отбеляза още, че ОПЕК няма намерение да намалява производството, което остава на ниво 30 млн. барела на ден. /ТАСС
 


Тагове: ОПЕК, Иран, петрол
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg