EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОПЕК замразява добива на нефт ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК замразява добива на нефт ?

mail12:07 | 21.11.2016прегледи 1662 коментарикоментари 0


Днес и утре трябва да заседава специалният комитет на ОПЕК, който ще обсъди пътната карта по замразяването на добива, а срещата на техническо равнище със страни извън картела, включително Русия, е насрочена за 28 ноември, съобщи ТАСС, позовавайки се на два източника, запознати с подготовката на преговорите.

Специалният комитет на ОПЕК беше създаден за изработването на пътна карта по механизма за ограничаване на добива, след като на заседание в края на септември в Алжир членките на ОПЕК решиха да бъде замразен добивът на равнище 32,5-33 милиона барела на ден.

На 28 и 29 октомври в австрийската столица се състоя първото заседание на специалната комисия на ОПЕК, но не бяха формулирани никакви препоръки. Комитетът трябва да подготви конкретни предложения за индивидуалните нива на добива, срока и датата на началото на замразяването до официалната среща на ОПЕК на 30 ноември във Виена.
Основните пречки за постигане на съгласие в картела са позициите на Иран и Ирак. Според тези две страни ОПЕК невярно оценява добива на страните, а освен това искат изключение от общия план.

Бразилия и Казахстан, участващи в преговорите на нечленките на картела, заявиха, че не са готови да съкращават добива си. Русия също не е определила позицията си дали ще съкращава или замразява добива си.


Тагове: нефт, ОПЕК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg