EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОПЕК + без промени в добива на петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК + без промени в добива на петрол

mail15:30 | 07.08.2023прегледи 1529 коментарикоментари 0


Министерският панел на ОПЕК+, който проведе онлайн заседание, не е направил промени в текущата политика на алианса по отношение на добива на петрол. Това съобщи Ройтерс, цитирайки изявление на ОПЕК.

Саудитска Арабия вече обяви, че удължава доброволното съкращаване на производството си - 1 милиона барела на ден до септември, с което тласна цените на петрола допълнително нагоре.

При необходимост панелът, наречен Съвместен министерски мониторингов комитет, може да свиква среща на ОПЕК и техните съюзниците, водени от Русия, с които заедно образуват групата ОПЕК+.

Цените на петрола се повишиха с повече от 14 процента през юли спрямо юни. Това бе най-голямото процентно увеличение в рамките на месец от януари 2022 г.

"Комитетът ще продължи да оценява внимателно пазарните условия", се посочва в изявлението на ОПЕК, в което пише още, че панелът е призовал членовете на ОПЕК+ да постигнат пълно съответствие с обещанията за намаляване на добива.

Малко след като Саудитска Арабия съобщи, че удължава доброволното намаление на добива си, руският вицепремиер Александър Новак заяви, че Русия също ще намали износа на петрол с 300 000 барела на ден през септември.

Една от членките на ОПЕК - Алжир, която обяви допълнително доброволно съкращаване с 20 000 барела на ден през август, все още не е решил дали да удължи съкращаването и през септември, е казал запознат с въпроса източник пред Ройтерс.

Очаква се Съвместният министерски мониторингов комитет да проведе следващото си заседание на 4 октомври.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg